ידיד הוא חבר טוב שאפשר לשפוך לו את הלב ומציג את זוויות ההתייחסות הגבריות, אך מה עושים עם אותו ידיד כשמתחיל קשר זוגי?
לא כולם נולדו צלמים גדולים, יש כאלו שאין להם כל ניסיון בצילום. זה נשמע אולי ממש קל, אבל מי מבינכם אשר ניסה ללמוד לצלם, מבין שהדברים קצת שונים. אם זה מבחינת התאמת התאורה, ואם זה מבחינה הגדרה של קומפוזיציה, יש להפעיל שיקול דעת מרבי, על מנת להוציא מתחת לידכם תמונות מוצלחות. במידה ואתם רוצים לדעת איך להצטלם נכון? פשוט תמשיכו לקרוא עד לסוף, כי רב הנסתר על הגלוי.
איך להצטלם נכון? יש לדאוג לתאורה מיטבית
אם שאלתם את עצמכם לא פעם את השאלה - איך להצטלם נכון? כי אז כדאי שתקדישו תשומת לב לתאורה מיטבית. מדובר בהיבט מאוד חיוני, שיתמוך בצילום שלכם, ויוציא מתחת ידכם תמונות יפות ומקצועיות למדי. בתור התחלה, כדאי שתוודא שיש לכם די והותר אור. במידה וחסר ממנו, סביר להניח כי המצלמה שלכם תתקשה לתפוס את הפרטים החשובים בסצנה הספציפית שאותה ברצונכם לתעד. מאידך, במידה ויש לכם יותר מדי אור במקום הצילום, הוא עשוי להרוס את הצילום שלכם, שיהיו בו צללים שאינם רצויים. לפיכך, מן הראוי שתקדישו די והותר זמן ומחשבה למציאה של מיקום מתאים, ביחד את הזווית המתאימה, על מנת לוודא שיש לכם את המידה הנכונה של האור.
איך להצטלם נכון? החשיבות של הקומפוזיציה
מי שרוצה באמת ובתמים ללמוד איך להצטלם נכון, כדאי שייחס חשיבות לקומפוזיציה, כאשר המוקד של הצילום צריך להיות נקודת העניין המובילה שלכם. הדבר עשוי להתבטא בכל דבר אפשרי – אנשים, עצים, מבנים, שמש, שקיעה, וכיוצא בזאת. וכעת נרד לעומק העניין –
1. עליכם למצוא את נקודות המוקד החזקות. עם מציאתן, יהיה באפשרותכם להתחיל לצלם ולהפוך אותן לחזקות. כללי האצבע החזקים של הקומפוזיציה שנציג בפניכם יסייעו לכם ליצור נקודת מוקד מסקרנת, אשר תמשוך פנימה את עין המתבונן ותהווה מרכז תשומת הלב שלו.
2. נקודה נוספת היא מציאה של קווים מובילים, שעשויים לסייע לכם להדריך את עין המתבוננים לעבר נקודת המוקד. הם עשויים להיות כל דבר שייצור קו מוביל בתמונה, כמו למשל – צללים, כביש, מסדרון ארוך, גדר או בניין, וכיוצא בזה. כל התורה כולה הינה לעשות בהם שימוש על מנת למשוך את תשומת לבו של הצופה לאיפה הנכם מעוניינים שהוא יגיע. הדבר עשוי להתבטא לסוג של מסע ויזואלי דרך הקומפוזיציה שלכם, או ציור של העיניים שלו באופן ישיר למושא הצילום שלכם.
3. תקדישו מעט מחשבה בפרספקטיבות – יש להן השפעה ניכרת ומסיבית על הקומפוזיציה של התמונות, כאשר באמצעות שינוי של המרחק או של זווית הצילום שלכם, יהיה באפשרותכם לשנות לגמרי את המובן של הצילומים שלכם. זאת תוכלו להשיג באמצעות צילומים של אותו קונספט מלמעלה או מלמטה. למשל אפשר לכות בצילום מבט ממעוף של ציפור, שיגרום למי שמופיע בצילום להיראות הרבה יותר קטן ממדים, ואילו אם תצלמו מלמטה, הדבר עשוי לגרום לצילום שלכם להיראות כאילו עכשיו הוא מעליו.
איך להצטלם נכון? תבינו את ההגדרות של המצלמה שלכם
המון אנשים ששואלים את עצמם - איך להצטלם נכון? חושבים כי זה בסדר להסתמך על ההגדרות האוטומטיות של המצלמה שברשותם, אך אין דבר יותר רחוק מהאמת. במידה ותעשו זאת זה ימנע מכם ממש להבין כיצד להצטלם נכון. חרף העובדה שלפעמים זה עוזר, לא תוכלו ליהנות מגמישות מרבית, על מנת לחשוב מחוץ לקופסה בצילומים שלכם, או להתמודד עם מצבים מיוחדים. לצורך העניין, במידה והנכם מנסים לצלם צללית, המצלמה שלכם וודאי תנסה לתפוס את הפרטים שאינם נכונים, ובסיכומו של יום, ייראה היבט מואר עמום על רקע מפוצץ. על מנת להצליח לצלם צללית, אתם צריכים במיוחד חשיפה ארוכה כאשר אינכם מכוונים לזה בכלל, מה שייצור טשטוש של כאוס אמתי. כך שמן הראוי שתקדישו קצת מהזמן היקר שלכם, ותתוודעו להגדרות של המצלמה שלכם, משום שזה היבט קריטי בתהליך הלמידה של צילום נכון ומקצועי.
פורסם בתאריך: 15/12/2010 15:04:46
פורסם בתאריך: 12/01/2015 09:58:07
פורסם בתאריך: 17/11/2009 18:55:00
פורסם בתאריך: 08/11/2011 11:30:16