בוקר משותף הוא בילוי שאינו זוכה לעדנה מספקת אצל הזוגות בישראל. כנסו למאמר ותלמדו איך לנצל את הזמן האבוד של הבוקר.
כמו כעס, עצב ושנאה קנאה הינה רגש שלילי בעל עוצמות חזקות. בדומה לאותן רגשות, גם קנאה הינה חלק בלתי נפרד מחיינו וסביר להניח שכל אחד מאיתנו חש בה, לפחות במידה מסוימת. עם זאת, קנאה אינה גזרת גורל. ניתן להתמודד עם קנאה, להפחית את עוצמתה והשפעתה ואף לנטרל את השפעותיה על חיינו. ניתן לעשות זאת במספר שלבים פשוטים אך קשים. ראשית, יש לקבל את התחושה ולהבין את המקור שלה. שנית, לנסות להתגבר על התחושה בעזרת שינוי התודעה או המצב. לבסוף, לנסות שהסיטואציה לא תחזור על עצמה.
למה אנשים מקנאים?
ישנם סוגים שונים של קנאה. אחד מקנא לחברה שלו כי היא מדברת עם ידידים, אחת מקנאת ביחס המועדף שחבר שלה נותן לחברים שלו ואחד בכלל מקנא בכלל באוטו שיש למליין השכונתי. אנשים לא מקנאים ככה סתם, תמיד יש סיבה לכך.
גם מבלי להיות פסיכולוגים מקצועיים, אנחנו יכולים בדרך- כלל להבין בעצמנו או בעזרת הסביבה מה הוא הגורם לקנאה שאנו חשים. אל תרגישו רע אם גילתם שאתם מקנאים, זהו רגש טבעי. הבעיה היא שרגש זה גורם לכם לסבל ומביא להתנהגות הגורמת סבל לסביבה. לכן אתם צריכים למצוא דרך להתמודד איתו.
איך מתגברים על קנאה?
קיימים שני דרכים מרכזיות להתגברות על קנאה. הראשון הינו שינוי התפיסה שלנו את המצב והשני הינו שינוי המצב. לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה וניתן גם לשלב ביניהן.
חיינו הם בחלקם הגדול סובייקטיביים. הכוונה היא שברגע שאנו תופסים משהו בצורה שונה אנו משנים את הדרך שבה דבר זה משפיע עלינו. אם למשל אנו מקנאים באדם על הרכב היוקרתי שיש לו, בעזרת מספיק כוח רצון ושכנוע עצמי אנו יכולים להחליט שאוטו יוקרתי בכלל לא מעניין אותנו ויותר חשובה לנו למשל זוגיות מוצלחת. במידה ועשינו זאת בהצלחה כבר לא נאכל את עצמנו כל פעם שנראה את אותו אדם עשיר עושה פוזות בשכונה שלנו.
אפשרות אחרת היא שינוי המצב. אם אנו מקנאים בחברה שלנו על כך שהיא מקדישה יותר מידי תשומת לב לידידים שלה, ניתן פשוט להסביר לה את אי הנוחות הנגרמת לנו לבקש ממנה למתן את התנהגותה.
אבל מה אם המצב יחזור לקדמותו?
קנאה יכולה להיות רגעית או מתמשכת. במידה והקנאה נובעת ממשהו פנימי ובסיסי סביר להניח שיהיה קשה להיפטר ממנה בקלות.
במידה והמצב מחריף ופוגע בכם ובסביבתכם, קיימת אופציה להיוועצות עם אנשים אחרים. לא מדובר בהכרח על פסיכולוגים ומטפלים למיניהם. תפסו שיחה עם חבריכם, חברותיכם או בני משפחותיכם. יותר קל להתמודד עם דברים ביחד מאשר בנפרד.
אין ספק שקנאה היא תופעה בעייתית, אבל אנו מקווים שהצלחנו להציג לכם דרכים לפתרון. ספרו לנו על השיטות שלכם להתגבר על קנאה.
פורסם בתאריך: 13/05/2012 15:45:40
פורסם בתאריך: 14/06/2010 22:04:05
פורסם בתאריך: 24/06/2012 17:29:22
פורסם בתאריך: 28/10/2013 16:29:29
פורסם בתאריך: 15/01/2012 15:13:11