האוכל בפסח
אף אחד מאיתנו לא אוהב לראות בסוף חג הפסח שהוא עלה 2 קילו. למה זה קורה לנו? דבר ראשון ארוחת החג. בליל הסדר (אצלי בבית כמו ברוב הבתים) יש שולחן מלא במאכלים מכל טוב: אורז, דגים, תפוחי אדמה, בשרים, סלטים ואיך לא מצות. ומה בא ביום לאחר מכן? נכון, על האש עם כל המשפחה (והפעם גם חבר שלי מצטרף). שגם שם, כמובן, יש בשרים, סלטים וכמובן מצות. וכך במשך כל שבעת ימי החג אנו נפגשים עם המשפחה (שלי או שלו) כשהמפגשים סובבים סביב האוכל. ולסיכום החג המימונה. כשחברה שלי מזמינה אותי למימונה אצל סבתא שלה קורים 2 דברים: האחד, אני לא יכולה לסרב. השני, אני בטוחה שכשאני אחזור הבייתה באותו הערב אני אקח איתי עוד חצי קילו כמתנה. אז מה אנחנו יכולים לעשות כדי שכשנגיע לרגע שאנו יוצאים לדייט אחרי החג לא נצטרך לקנות זוג מכנסיים חדשים? כהתחלה, נבין שבפסח אנחנו תמיד רעבים ואנו צריכים למצוא פיתרון. בהמשך, נפחית מכמות המצות. כואב להודות, אך המאכל המלווה אותנו בפסח הוא פצצת קלוריות. במקום המצות, עדיף לאכול בזמני הארוחות המסודרות יותר בשר (בלי השומן) ותוספות כגון אורז ותפוחי אדמה (שמשביעים לאורך זמן) כשהצלחת שלנו תהייה מחולקת ל3/4 בשרים ו1/4 תוספות. מעבר לכך, אם אתם כבר יוצאים לטבע, עשו טיול רגלי ונסו לעשות ספורט כדי לקזז את האוכל מארוחת החג. אז שיהיה לכולנו חג פסח טעים ומשביע!