אין כמו לשתות כוס תה עם נענע בערב סגריר של חורף קר, מחובקים על הספה, מלטפים ואוהבים. אך מה אם הוא לא "כוס התה" שלך?
כתבה זו, תנסה להוות מדריך קצר לדייטר המתחיל.
כאשר אנו מגיעים לגיל ההתבגרות אף אחד לא נותן לנו ספר הדרכה לדייטים. בגיל זה, רובנו כל כך מבולבלים בקשר לגוף שלנו ולהתהוות שלנו, עד שאנחנו לא באמת מגיעים למחשבות על הדרך הנכונה לצאת לדייטים. פשוט זורמים עם זה ונפגשים מתי שיכולים, איפה שיכולים. כשזה מגיע לכסף, גם ככה לאף אחד באמת אין כל כך כסף, אלא אם כן, מישהו מהצדדים מקבל דמי כיס או עובד בקופות במקדונלדס או בפיצה האט. כשאנחנו מגיעים לגיל דייטים ראוי גיל 20-25 אנחנו מתחילים לצאת לדייטים ממספר סיבות: לצורך סטוץ, לצורך מערכת יחסים קצרת או ארוכת טווח, או למערכת יחסים רצינית שרצוי שתסתיים בחתונה. אז כמובן שהסיבה לדייט היא משמעותית, אך כך גם המיקום והזמן שלו.
בחירת המיקום
אז קודם כל הטיפ הראשון הוא בעניין המיקום. נתחיל בטיפ המיועד לבנות. אנחנו מנסות לצאת מתוך נקודת הנחה שכל הגברים נחמדים ותמימים וכל רצונם הוא לצאת איתנו לדייט נחמד. אך מה לעשות, יש גם כמה בחורים "בעייתיים", שיש להם כוונות סמויות ולא טהורות. אז כדי לנטרל את המצב הגרוע מכל, אנחנו לא נסתכן. אנחנו ניפגש עם הבן זוג לדייט הראשון במקום פומבי, ולא נבקש ממנו שיאסוף אותנו מהבית. ככל שאנחנו פחות תלויות בגבר בדייט הראשון, כך העניין פחות מסוכן.
כעת ניגש לטיפ השני בעניין המיקום. הטיפ הזה מיועד דווקא לגברים. אתם יכולים לקבוע את מקום המפגש ובכך להפגין אסרטיביות, החלטיות ועוד. אך אם אתם רוצים להביע את הצד הרגיש והמתחשב שלכם, תציעו לבחורה שהיא תבחר את המקום לדייט. כך גם תחסכו מכם את כאב הראש, וגם תצאו ג´נטלמנים אמיתיים.
זמן המפגש
טיפ לגביי זמן המפגש. ובכן, לעניין הזמן מסתבר חשיבות רבה. אם מדובר בבחירת היום בשבוע בפגישה הראשונה, עדיף בתור התחלה לבחור להיפגש ביום חול או במוצ"ש. זאת מהסיבה שיום שישי מוקדש לרוב לארוחות משפחתיות. ומכאן, שאם אחד מהצדדים יציע דייט ביום שישי, השני עלול להיענות בסירוב. יחד עם זאת, במידה והתשובה אינה תהיה שלילית, זה יכול ליצור רושם של הקרבה חיובית.
אך מה שיותר חשוב מבחירת היום בשבוע, זו השעה בה יתקיים הדייט. רצוי לא לבחור שעת צהריים מוקדמת מהסיבה שהדייט ירגיש פחות אינטימי כי יש אור יום. מצד שני, חשוב לא לקבוע שעה מאוחרת מדיי לדייט, כי הזמן עלול לחלוף מהר מדיי, ואז אם הדייט מוצלח, יהיה צורך לקטוע אותו בשיא. כך שמבחינת הזמן, תפעילו שיקולים ותלכו עם משהו שנראה הגיוני ומתאים למצב.
ומי צריך לשלם בדייט?
בכל הקשור לתשלום חכמים ורבים לא הצליחו להגיע לנוסחה המדויקת שתקבע את החוקים לגביי מי משלם. נשים משוחררות ופמיניסטיות יגידו שהן מעוניינות לשלם ואין להן שום בעיה עם זה. הן יגידו שהן לא מוכנות שגבר ישלם עבורן, כי זה מקטין אותן והופך אותן לחלשות. גברים מסוימים יזרמו עם גישה זו ויחליטו שזאת הזדמנות מצוינת לחסוך כמה שקלים. אך גברים נאורים יותר ייעלבו וירגישו כי זאת פגיעה ישירה בגבריות שלהם. נשים רבות אחרות, שעדיין לא נכנעו לזרמים הפמיניסטיים לגמריי, יטענו כי הגבר בכל זאת צריך לשלם על הדייט כסמל לאבירות הנעלמת מן העולם. יהיו נשים שאף יסננו את בני הזוג על סמך עניין התשלום. לדעת כותבת כתבה זו אין דרך אחת נכונה יש לעמוד מול אותו בן זוג ולראות מה האופי שלו, לנסות לרחרח ואז לפעול בעדינות מרמזת שתראה את העמדה שלכם לגביי עניין התשלום.
ומה אתכם? חושבים שיש דרך טובה יותר להחליט לגביי עניין התשלום?
פורסם בתאריך: 21/04/2010 17:56:45
פורסם בתאריך: 13/12/2021 14:08:19
פורסם בתאריך: 14/04/2013 13:37:51
פורסם בתאריך: 08/12/2009 12:01:06
פורסם בתאריך: 30/09/2021 13:43:21