יש כל כך הרבה סוגי של קשרים אך אהבה אמיתית בין בני זוג הוא לא דבר שקל למצוא וחשוב לאפיין אותה על מנת להגיע אליה מוכנים.
לגור יחד? לפעמים עדיף ביחד אבל כל אחד לחוד. מה עשוי להיות מעיק בלגור יחד:
ישנם מספר מחקרים מהארץ ומחו"ל אשר תוצאותיהם מעידות על סיכויים גבוהים יותר לחוסר הצלחה ביחסים ו/או חוסר שביעות רצון מהקשר אצל זוגות אשר התגוררו יחד לפני הנישואים.
המחקר גם מעיד על כך שזוגות אשר גרים יחד נכנסים פעמים רבות לנישואים מהסיבות הלא נכונות: מתוך אשמה- מרגישים לא נעים מבן/ת הזוג היות וכבר גרים יחד. או מתוך פחד- לחזור חזרה לשוק הרווקות אחרי שכבר נמצאים במערכת יחסים כה רצינית.
מהם בעצם החסרונות במגורים משותפים:
ישנם זוגות רבים אשר עוברים לגור יחד מהסיבות הלא נכונות כגון נוחות וחיסכון, (החפצים כבר שם, נגמר חוזה השכירות..), היות וזה השלב המתבקש הבא. אחוז ניכר מזוגות אלה לא באמת עוצרים לקחת רגע ולחשוב אם עתידם בטוח.
מבחינת היחסים הבינאישיים, יתכן והמגורים יחד גורמים לשחיקה מהירה יותר של הקשר. ברגע שמערכת היחסים הופכת לנגישה יותר, כך גם הופכת למובנת מאליה. כמו-כן, בעת מגורים משותפים יתכן כי זוגות עשויים להישאר יחד מהסיבות הלא נכונות, היות וקשה יותר "לפרק את החבילה" כשגרים יחד. גם כשישנן בעיות, מעדיפים להתעלם מהן במקום להתעמת מתוך חשש שהעימות יישא תוצאות קשות של מעבר דירה.
לעיתים קיימים מצבים בהם זוגות עוברים לגור יחד מתוך ניסיון לפתור בעיות קיימות, מתוך מחשבה שאולי הן תיפתרנה אם יגורו יחד. אולם, כמובן, זהו רק בזבוז של זמן היות והבעיות לא נעלמות אלא רק מתעצמות.
הבעיה הינה בעיקר כאשר המגורים המשותפים באים על חשבון נישואים, כתחליף לחתונה. במצב הטוב יותר- אם לא במקום, אז דוחים את מועד החתונה. הזוג נמצא במצב תקוע בו אין הבדל רב בין להיות נשואים או לא, ולכן לא ממהרים לעשות את הצעד הבא ולהתחתן היות והסטאטוס קוו נוח להם. לעומת זאת, נניח אם היו גרים בנפרד ויודעים שהדרך היחידה להיות קרובים היא להתחתן כבר היו מתחתנים מזמן.
אנשים לא בררניים בבחירת שותפים לדירה כפי שהם בשותפים לנישואים, וזו טעות. צריך לראות בשותפך העתידי לדירה שותף לחיים לכל דבר. רק בהנחה ובאמת כך נראה עתידכם לעבור שלב.
כל זה לא אומר כי עליכם לעבור לגור יחד רק אחרי החתונה, אך אולי לפחות לאחר שהוחלט כי תתקיים אחת כזאת. (הסכם בעל-פה גם תופס).
לא חייב להיות תאריך מדויק באופק. אולם, חשוב שמעבר המגורים לא יעשה רק בתור צעד עצמאי בתוך הקשר, אלא כפעולת לוואי של צעד גדול יותר- החלטה על חיים משותפים (בתור תחנת מעבר). עדיף לא לעבור לגור יחד לזמן בלתי מוגבל בלי לדעת מה הצעד הבא.
אם אתם עוברים לגור יחד, וודאו כי שניכם רואים את עתידכם יחד וכי אתם גרים יחד עד החתונה.
פורסם בתאריך: 01/08/2011 11:51:40
פורסם בתאריך: 03/08/2020 10:23:27
פורסם בתאריך: 30/09/2013 16:41:29
פורסם בתאריך: 22/03/2010 09:20:20